Historien om Lions Club International

The International Association of Lions Clubs blev grundlagt i 1917 af Melvin Jones. Det skete i Chicago, Illinois, USA.

I dag er lions en verdensomspændende organisation. Der er lions i 194 lande eller geografiske områder, og der er over 46.000 klubber med ca. 1,4 mio. medlemmer.

Melvin Jones, Lions organisationens stifterMelvin Jones, der var forsikringsmand, havde i et par år været medlem af "Business Circle", en forening, hvis primære formål var at gavne medlemmernes egne interesser. Han så de store latente kræfter, medlemskredsen repræsenterede. Disse kræfter ville han organisere i en større enhed for uselvisk humanitært arbejde gennem de lokale, eksisterende klubber.
Han fremlagde sine ideer i sin egen klub. Forslaget var dristigt, men det fik tilslutning, og i de følgende år fik han god brug for sit nærmest geniale organisationstalent.

Den 7. juni 1917 blev "The International Association of Lions Clubs" (Lions Clubs International) stiftet i Chicago. Stiftelsen af lions skete ved at slutte en række "Business Clubs" sammen, og formålet var fra starten at forene klubbernes medlemmer i et uegennyttigt arbejde i klubbens naturlige virkeområde for de medmennesker, der havde behov for hjælp.

Melvin Jones var født på Fort Thomas i Arizona i 1879 og virkede som generalsekretær for lions næsten helt frem til sin død i 1961. Han var gift med Rose Freeman, der hjalp til som hans sekretær, indtil hun døde i 1954. I juni 1956 blev han gift med Lillian M. Radigan.

Den første verdenskongres, Convention, blev afholdt i Dallas i 1917, og den er blevet modellen for alle senere Conventions. Få år senere var der oprettet klubber i Canada, og i slutningen af 20-erne dækkede man store dele af Mellem- og Sydamerika. Ja selv i Kina var der klubber.

Lions hovedkontor i Oak Brook ved ChicagoI 1948 kom lions til Europa, hvor den første klub blev chartret i Stockholm den 24. marts 1948, og Sverige blev betegnet som distrikt MD 101. Lions kom til Danmark i 1950, hvor Lions Club København blev chartret den 15. september 1950, og Danmark fik betegnelsen Multipeldistrikt 106.
Danmark har i dag ca. 313 klubber med over 7.200 medlemmer, heraf fem klubber på Færøerne og seks klubber på Grønland.

Lions logo og motto

Lions Clubs International er i dag verdens største private humanitære hjælpeorganisation med over 1,4 millioner medlemmer i over 194 lande og geografiske områder.

Lions Club Internationals logo

Lions Clubs Internationals emblem er et stort guldfarvet "L" anbragt i et cirkelformet, blåt felt, omgivet af to løvehoveder, der ser i hver sin retning. Cirklen udtrykker enhed og fællesskab for medlemmer og klubber. Løvehovederne, der ser til begge sider, symboliserer medlemmerne, der spejder efter områder, hvor der er behov for en uselvisk indsats. For lions symboliserer den blå farve trofasthed, mod og engagement for en sag. Guldfarven er udtryk for ærlig hensigt, mildhed i dommen over andre, renhed i livsførelsen og gavmildhed i tanke og handling.

Lions motto er:

We Serve - vi er til tjeneste

Herfra kommer navnet

Lions er sammensat af forbogstaverne i ordene:

Liberty, Intelligence, Our Nations Safety

Lions er et internationalt samarbejde, hvor lokale, selvstændige klubber spiller hovedrollerne - med international overbygning.
Her planlægges fælles opgaver, der omsætter millioner af kroner hvert år til programmer for børn, unge, syge og handicappede, ældre og mennesker i social nød.

Billedet er overalt det samme: Hver indsamlet krone går direkte til formålet. Lions-medlemmerne betaler al administration af egen lomme i form af et kontingent.